مراحل آبستنی در میش یکی دیگر از مقالات و مطالبی میباشد که ما در این بخش برای بالا بردن اطلاعات دامداران به بررسی آن خواهیم پرداخت. آبستن شدن میشها از چند مرحله مختلف میگذرد که هرکدام از این مراحل دارای ویژگیها و خصوصیاتی هستند، که دامداران باید به آنها توجه داشته باشند. زیرا ممکن است در مراحل مختلف، جنین میش دچار مشکلاتی شود که بر ظاهر و اندام جنین تاثیر منفی بگذارد. به این خاطر ما در ادامه این مطلب از سایت فروش گوسفند زنده شیپ سیتی به بررسی مراحل مختلف آبستن شدن میش خواهیم پرداخت.
آبستن شدن گوسفندها دارای سه مرحله متفاوت با ویژگیهای متفاوت میباشد، که هرکدام از آنها دارای بازه زمانی مشخصی هستند. به این خاطر برای بالابردن اطلاعات دامداران ما در ادامه برای آشنایی بیشتر شما به تحلیل دقیقتر این سه مرحله آبستنی میش خواهیم پرداخت.
آنچه می خوانید
آبستن شدن میش
گوسفندان بعد از جفت گیری آبستن میشوند و همین امر باعث میشود تا گوسفندان یعنی همان میش نیازمند مراقبتهای ویژهای باشد. تا به بهترین شکل ممکن بتواند یک بره زیبا و سالم را به دنیا بیاورند. مراحل آبستنی در انواع گوسفندان شامل سه مرحله مختلف میباشد که هر کدام از این مراحل میش نیازمند مراقبتهایی از جانب دامدار میباشد. اغلب بیشتر مرگ و میر جنین میشها در دوره 25 روز بعد از جفت گیری صورت میپذیرد، که این امر میتواند دلایل مختلفی داشته باشد.
اما در این بین یکی از دلایل شایع که باعث مرگ جنین خواهد شد، سوء تغذیه میش و در نتیجه کاهش وزن گوسفند زنده میباشد. به این خاطر شما باید با در این مرحله بسیار دقت کنید تا با فراهم کردن خوراک دام بتوانید بهترین بهره ممکن را از گله و دام خود به دست بیاورید.
مراحل آبستن شدن میش
همانطور که گفتیم گوسفندان بعد از جفتگیری آبستن میشوند، و این امر باعث میشود تا یک یا چند بره جدید در برخی نژادها نظیر گوسفند رومانف به وجود بیاید. بعد از جفت گیری مرحله آبستنی میش میباشد که دارای سه مرحله میباشد که در ادامه به بررسی این مراحل با خصوصیات آن میپردازیم. تا شما دامداران با شناخت این مراحل بتوانید به نحو احسنت از گوسفند و دام خود مراقبت کنید.
البته نکته مهمی که شما باید در فصل جفت گیری گوسفندان باید به آن توجه داشته باشید. درک این نکته میباشد که در این فصل شما باید از چرای گوسفندان در مراتعی که بیشتر از ۵۰ درصد شبدر یا سایر لگومینهها را دارند به واسطه دارا بودن خاصیت استروژنیک خودداری کنید. همچنین نباید بگذارید که میش آبستن زیاد چاق شود زیرا چاقی باعث سختتر شدن زایمان در میش خواهد شد.
مرحله اول آبستنی از 1 تا 45 روز
اولین مرحله آبستنی میش که در بازه زمانی یک روز تا 45 روز اتفاق میافتد، جنین به انرژی بسیار زیادی نیاز ندارد. اما باید خوراک و غذای دام کیفیت بسیار خوبی داشته باشد، تا نیاز میش و جنین از این طریق فراهم شود. بین روز 22 تا 28 آبستنی چسبندگی آمبریو به دیواره رحم صورت میگیرد و از روز 30 آبستنی جفت شروع به رشد مینماید. در روز 40 آبستنی تعداد پلاسنتوم مشخص میشود که در طول آبستنی ثابت میماند.
در این دوره سوء تغذیه جنین زیاد به چشم نمی آید زیرا شما میتوانید در مراحل دیگر سوء تغذیه را برطرف کنید. همچنین در ان دوره و مرحله برای یک میش 60 کیلویی، 1/5 کیلو گرم علوفه با کیفیت میتواند تمام نیازهای مختلف او را برطرف سازد.
مرحله دوم آبستنی میش 45 روز تا 90 روز
مرحله دوم آبستنی و رشد جنین در بین 45 روز تا 90 روز میباشد، این مرحله نیز به نوبت خود از اهمیت بالایی برخوردار است. در این مرحله که تا 6 هفته قبل از زایمان طول میکشد، جنین در داخل شکم میش حدود 25 درصد رشد خواهد کرد. همچنین در این مرحله نیز روزی 1/3 کیلوگرم علوفه با کیفیت میتواند خوراکی باارزش و کافی برای میش باشد.
مرحله سوم آبستنی 90 روز تا 140 روز
مهمترین مرحله آبستنی در میش که در بازه زمانی بین 90 تا روز زایمان اتفاق میافتد مرحله سوم میباشد. در این مرحله جنین یا همان بره حدود 75 درصد رشد کرده و میتواند خارج از شکم میش به زندگی ادامه دهد. در این مرحله وزن جنین نیز به طرز چشمگیری افزایش پیدا خواهد کرد. در این بین باید خوراک دام نیز در این مرحله افزایش پیدا کند، تا جنین بتواند با رفع نیاز غذایی خود رشد چشمگیری داشته باشد. به این صورت که در این مرحله شما باید روزانه 2 کیلوگرم علوفه با کیفیت مانند یونجه و 1 کیلوگرم کنسانتره مانند ذرت در اختیار دام قرار دهیم.
تغذیه گوسفندان در طول آبستنی
در زمان آبستنی شما باید توجه بسیار زیادی بر خوراک دام و میش خود داشته باشید. به این صورت که بعد از جفتگیری تا 6 هفته مانده به زایمان گوسفندان نباید در مراتع غنی چرا کنند به خصوص در مراتعی که بیش از 50 درصد آن را شبدر تشکیل داده است. دلیل این امر نیز این مسئله میباشد که در این دوران رشد جنین بسیار کم میباشد و همان جیره روزانه کفاف خوراک دام و جنین را میدهد. اما شما در 6 هفته پایانی آبستنی میش میتوانید برای جلوگیری از مسمومیت آبستنی دام، تولد برههای کوچک و برههای ضعیف همراه با جیره روزانه حدود نیم کیلو جو یا ذرت به خوراک دام اضافه کنید.
نکته مهم دیگر در زایمان بره این مسئله میباشد که هر چقدر وزن بره به دنیا آمده زیاد باشد، میزان مرگ و میر آن نیز کاهش مییابد. در این بین وزن مناسب برای بره زنده تک قلو 6، دوقلو 5/6 و ۳قلو 4/7 کیلوگرم میباشد.
ما در این مطلب به خوبی مراحل آبستنی در میش و گوسفندان و همچنین تغذیه آنان را مورد بررسی قرار دادیم. تا دامداران عزیزی که به دنبال کسب اطلاعات خاصی هستند بتوانند با مطالعه این مقاله بسیار تخصصی اطلاعات کاملی را درباره مراحل آبستنی گوسفند به دست بیاورند.