بیماری آنفولانزای بزی ( تب کیو )

بیماری تب کیو یا آنفولانزای بزی یکی از بیماری‌های رایج در بین انواع نژاد بز‌ها می‌باشد که سبب بروز مشکلات مختلفی برای این نوع دام خواهد شد، بنابراین برای خرید بز زنده باید توجه داشته باشید که مبتلا به بیماری‌ها از جمله این بیماری نباشد. با توجه به اینکه این بیماری جزو بیماری‌های مشترک در بین دام و انسان می‌باشد بنابراین باید اقدامات لازم جهت پیشگیری و درمان انجام پذیرد. برای جلوگیری از ابتلای گله و تلف شدن دام و همچنین جلوگیری از سرایت این بیماری به انسان در ادامه اطلاعات کاملی در رابطه با این موضوع ارائه خواهیم داد.

بیماری تب کیو در بز

عامل اصلی بروز این بیماری، باکتریایی می‌باشد. که در برابر بسیار از عوامل بسیار مقاوم می‌باشد و از بین نمی‌رود. این باکتری در برابر گرما و خشکی و انواع مواد ضدعفونی بسیار مقاوم می‌باشد و دچار هیچ گونه اختلالی نمی‌شود. باکتری عامل بروز این بیماری اکثرا در شیر و ادرار و مدفوع حیوانات آلوده وجود دارد.

علائم آنفولانزا در بز
علائم آنفولانزا در بز

دام‌هایی که به این بیماری مبتلا هستند و زایمان می‌کنند در انتقال این بیماری بسیار موثر عمل می‌کنند. به طوری که جفت و مایع جنینی دام مبتلا به شدت باکتریایی می‌باشد و می‌تواند سبب ابتلای سایر موارد نیز شود. این باکتری با استفاده از استنشاق موارد آلوده و از راه تنفس به بدن انسان وارد می‌شود. با ورود این باکتری به بدن انسان، عوارض و علائم ابتلا به این بیماری بروز می‌کند. رعایت مواردی که در مطلب امکانات مورد نیاز برای پرورش بز ذکر شده می‌تواند در کاهش ابتلا به انواع بیماری موثر باشد.

علائم آنفولانزای بزی در انسان

استفاده از شیر و لبنیات دام مبتلا به این بیماری می‌تواند در ابتلای انسان به این بیماری موثر باشد، همچنین باکتری عامل بیماری تب کیو در بز می‌تواند از راه تنفسی نیز وارد بدن انسان شود و سبب بروز بیماری شود. در ادامه به بررسی علائم آنفولانزای بزی در انسان خواهیم پرداخت:

  • تب بالا
  • گلو درد
  • لرز
  • تعریق
  • سر درد شدید
  • اسهال
  • استفراغ
  • سرفه
  • حالت تهوع
  • بی حالی
  • درد ماهیچه
  • سرفه خشک
  • درد سینه
  • درد شکم

کنترل و پیشگیری

مواردی نظیر دفن ترشحات و جفت و پرده‌های جنینی دام مبتلا، عدم ورود به دامداری آلوده به باکتری این بیماری، اطلاع و آموزش در رابطه با بیماری، تهیه شیر و فرآورده پاستوریزه از جمله مواردی است که سبب پیشگیری از بیماری تب کیو و یا آنفولانزای بزی و انتشار آن خواهد شد. جهت کنترل و قطع زنجیره انتقال مواردی همچون نظارت دائم بر دام و قرنطینه دام‌ها با علائم مختلف صورت گرفته که در کاهش مرگ و میر بر اثر این بیماری بسیار موثر بوده است.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.

دکمه بازگشت به بالا
بستن