چگونگی ذبح صحیح گوسفند

روش ذبح صحیح گوسفند یکی از مواردی می‌بادش که تقریبا باید هر فردی از آن اطلاع داشته باشد تا در مواقع ضروری برای جلوگیری از تلف شدن دام و حرام شدن آن، اقدام به ذبح آن نماید. همچنین دامداران عزیز ممکن است در شرایطی باشند که اگر نسبت به ذبح و سر بریدن دام اقدام نکنند، دام تلف شود و گوشت آن نیز دیگر قابل استفاده نباشد. بنابراین در این مقاله سعی داریم در رابطه با روش درست ذبح گوسفند زنده اطلاعاتی خدمت شما عزیزان ارائه دهیم.

روش اصولی ذبح گوسفند

طبق آیین دین مبین اسلام، برای ذبح حیوانات مختلف از جمله مرغ و خروس زنده و سایر دام‌ها مانند گوسفند و گاو و … شرایط خاصی وجود دارد که در صورت رعایت این شرایط، گوشت جاندار به صورت حلال و بدون مشکل قابل استفاده خواهد بود. لذا در این مقاله برای اطلاع دامداران عزیز و حتی افراد عادی برای آشنایی با اصول ذبح گوسفند به ارائه اطلاعات و شرایط ذبح حیوان حلال گوشت می‌پردازیم.

چگونه گوسفند ذبح شود؟
چگونه گوسفند ذبح شود؟

توجه داشته باشید که این شرایط و مواردی که خدمت شما عزیزان ارائه می‌گردد مختص حیوانات حلال گوشت می‌باشد. چرا که حیوان حرام گوشت از نظر دین و مذهب خاص، به هیچ وجه نباید مورد استفاده قرار بگیرد و رعایت این موارد هیچ تاثیری در حلال کردن گوشت و جاندار ندارد. در هر دین و مذهبی حیواناتی وجود دارند که خوردن آنها منع شده است بنابراین تصور اینکه با رعایت این شرایط برای حیوان حرام گوشت می‌توانید بدون مشکل از گوشت آن استفاده کنید، کاملا اشتباه است.

شرایط ذبح گوسفند

برای ذبح جاندار حلال گوشت، قبل از چیزی باید فردی که اقدام به ذبح می‌نمایند مسلمان و دوستدار اهل بیت و معتقد به اصول دین باشد. در هنگام ذبح باید حیوان رو به قبله باشد، در صورتی که عمدا و از روی قصد این کار را انجام ندهید گوشت حیوان حرام خواهد شد اما در صورتی که سهوی انجام شود مشکلی ندارد و حیوان حلال گوشت است. برای ذبح باید از شیء تیز و آهنی همچون چاقو استفاده نمایید ولی در صورتی که در شرایط اضطراری بودید و امکان دسترسی به چاقو نبود می‌توانید از موارد تیز دیگر همچون شیشه و … استفاده نمایید.

پیش از بریدن سر گوسفند یا هر جاندار حلال گوشت دیگر باید فرد نیت کرده و با نام و یاد خدا این کار را انجام دهد، برای این مورد گفتن بسم الله کافی است. در صورتی که فرد از روی قصد و عمد بسم الله نگوید، گوشت حیوان حرام می‌شود و در صورتی که فراموش کند و ناخواسته این امر را انجام ندهد مشکلی ندارد و گوشت حلال خواهد بود.

آموزش ذبح اسلامی گوسفند

روش ذبح اسلامی گوسفند به این صورت است که باید حلقوم و مری و دو شاهرگ در هر دو طرف حلقوم باید به طور کامل و به ترتیب بریده شوند. در هنگام ذبح باید از پایین برآمدگی زیر گلو حلقوم، مری و دو شاهرگ به طور کامل بریده شوند. توجه داشته باشید که بریدن این قسمت‌ها باید کاملا پشت سر هم باشد و وقفه‌ای در بین آنها ایجاد نشود. پس از جان دادن کامل حیوان، سر را از بدن جدا خواهند کرد، در صورتی که سر جدا شود و حیوان نمرده باشد نیز گوشت حرام نخواهد شد. قبل از جان دادن کامل نباید نسبت به کندن پوست اقدام نمایید.

مستحبات در ذبح جاندار حلال گوشت

برای ذبح صحیح گوسفند مواردی وجود دارد که جزو مستحبات است همچون اینکه مستحب است دو دست و یک پای گوسفند بسته شود و یک پای آن آزاد باشد. بهتر است قبل از ذبح به حیوان آب داده شود. همچنین بهتر است در محیط ذبح، حیوان دیگری نباشد و نظاره گر این موضوع نباشد. ذبح در شب و قبل از ظهر جمعه نیز بهتر است انجام نشود.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.

دکمه بازگشت به بالا
بستن